Voor veel katten is een bezoek aan de dierenarts een zeer stressvol gebeuren. Met deze 5 tips kan je de trip aangenamer maken voor jezelf en voor je kat.

We geven graag enkele tips om dit aangenamer te maken voor uw kat en uzelf:

1. Type transporter

Kies voor een transporter met een luikje bovenaan zodat de kat rustig uit het bakje kan gehaald worden.

2. Maak de transporter een vertrouwd iets voor je kat.

Zorg dat de transporter een vertrouwd voorwerp is voor de kat.  Hoe meer de kat de transporter gewoon is, hoe beter bij verplaatsing naar de dierenarts. Idealiter staat de transporter altijd in het zicht van de kat maar je kan dit ook twee weken voor het dierenartsbezoek in zijn omgeving plaatsen. Maak de transporter een aangename plaats voor de kat door er zijn slaapplaats van te maken of kattensnoepjes in te leggen. Ook een dekentje dat de kat thuis vaak gebruikt kan helpen om je kat meer op zijn gemak te laten voelen. Ook een rustgevende spray die feromonen verspreid kan hierbij van pas komen.

3. Maak de kat gewoon aan een autorit

Een kat is niet gewoon om in de wagen te zitten. Maak af en toe een kort ritje zodat dit niet meer onaangenaam voelt voor uw kat. Idealiter beloon je uw kat bij het thuiskomen. Op die manier legt hij of zij een positieve associatie met de autorit.

4. In de wachtzaal, bij de dierenarts.

Katten zijn rustiger als ze van op een hoogte alles kunnen zien dus zet de transporter best op een stoel. Laat uw kat ook in de transporter en hou het deurtje dicht zodat ze in haar vertrouwde plaats kan blijven. Is het te druk in de wachtzaal, wacht dan even buiten of in de stilte van de wachtzaal.

5. Agressieve kat

Bij ernstige stress die omslaat in agressie, is het soms beter om de kat te sederen. Eventueel kan op voorhand ook een pilletje worden toegediend om de kat te kalmeren. Vraag ook aan de dierenarts om raad. Het gebruik van een handdoek kan al helpen om de handelingen die worden gedaan te vergemakkelijken. Eenmaal binnen bij de dierenarts laat je de kat best zo lang mogelijk zitten in zijn of haar bakje, enkel indien nodig haal je ze uit hun comfortzone.

Indien u graag een afspraak maakt met uw kat, kan u ons telefonisch bereiken op het nummer 056610454 of via deze link

Volg ons op Facebook of instagram

Dierenarts waregem, DAP Ysegrim, staakmolenstraat 12, Sint-eloois-vijve.