Wees voorzichtig

Ongeacht de af te leggen afstand, wanneer je je hond meeneemt op reis met de auto, zijn er bepaalde regels die je met het oog op ieders veiligheid moet naleven. Op die manier kan je zonder zorgen op reis vertrekken.

  1. Maak je hond vast

Het is niet raadzaam om je hond vrij te laten lopen in de auto tijdens het rijden. Maak dus je hond vast voor ieders veiligheid. Op die manier valt hij u niet lastig, wordt je niet afgeleid tijdens het rijden en het voorkomt dat je hond door de voorruit geworpen zou worden tijdens een ongeval.

Een transportbench blijft het veiligste middel om je hond te vervoeren in de auto. Wen hem liever heel vroeg aan de bench zodat hij zich snel op zijn gemak en zelfs gerustgesteld voelt. Plaats de bench liever niet vooraan maar zet hem vast tussen twee zetels (voor en achter) of in de koffer als die ruim genoeg is.

2. Maak eigen ruimte voor je hond

Met of zonder bench, maak wat ruimte alleen voor hem gereserveerd. Leg zijn lievelingsdeken in de bench of op de vloer of zetel en ook speelgoed zodat hij bezig kan blijven. Voor reizen naar het buitenland, vergeet zijn paspoort, zijn gebruikelijke voeding, een fles water, zijn halsband en zijn lijn niet.

3. Geen maaltijd vóór het vertrek

Tijdens zijn eerste autoritten, geef je hond vanaf 2 uur vóór het vertrek geen eten meer. Zo voorkom je wagenziekte. Wees ook voorbereid op een accidentje.

4. Nooit alleen in de auto

Laat je hond nooit alleen achter in de auto, zelfs met de ramen open en zelfs voor een korte tijd. De temperatuur in de auto kan heel snel toenemen en van je auto in enkele minuten een hete oven maken. Je hond kan een hitteslag oplopen, wat levensbedreigend kan zijn.

5. Stop dikwijls

Net als jezelf moet je hond onderweg zijn poten kunnen strekken. Kies er dus voor om vaak te stoppen, minstens om de 2 uur. Zo kan hij zijn behoefte doen, een beetje drinken en zijn energie wat vrijlaten.

Let wel: Vergeet nooit zijn leiband aan te doen voordat je de deur van de auto opent. Veel ongevallen op de parkings van autosnelwegen zijn te wijten aan deze nalatigheid. Bij vragen kan je via deze link een afspraak maken online.

Volg ons op facebook en instagram